a

maanantai 5. marraskuuta 2012

Kinkkuu ja pekonii

Kinkku-Pekonipiiras
(Pellillinen)

Leipastu Siskosen poitsun nimiäisiin
.

Pohja
300g Voita
5dl jauhoja
3 rkl kylmää vettä

Täyte
400g Palvikinkkua
2 pkt Pekonia
1 prk Tuorejuustoa - aurinkokuivattu
3 Kananmunaa

1rkl Kuivattua persiljaa + pinnalle ripotellen lissää
1tl Mustapippuria
n. 250g purjoa
160g Juustoraastetta

2dl Kermaa
1pkt mozzarellaa



Tee suurinpiirtein näin:

Nypi vatkaa sähkövatkaimella jauhot huoneenlämpöiseen voihin.
Perään kylmä vesi. Tai ennen? Mie laitoin vikana.
Ja taas sekasin... sitten kiukuttelin taputtelin sen pellille.
Huuhtele purjot ja pilko. Paista paloitellut pekonit ja viskaa purjot perään.
Niistä siten kivasti pehmenee koostumus ja voimakkuus.

Sekoita muut aineksee, sekoita vielä purjot ja pekonit perään.
Sitten tietty vielä pellille tämä seos. (varmaan arvasittekin)

_______

200 asteiseen uuniin
ENSIN alahalle, jotta pohja rapsakoituu
Sitten siirrä ylemmäs. Vaikka 15min jälkeen.
Pidä vielä 20-30min uunista riippuen.

Mie otin aina välillä pois ja kattelin onko valmis.
Jos ei päältä saa väriä tarpeeksi niin napsauta uuni
vielä hetkeksi grillivastukselle äläkä lähde suihkuun.


Nauti

3 kommenttia:

  1. Kiitti ohjeesta, vaikuttaa siltä että pitää kokeilla jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
  2. Ei muutaku testiin :) Vaikka vaan puolikkaalla ohjeella jos ei oo koko sukua ruokittavana :D

    VastaaPoista