a

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Hiustenhoitoa

Tilasin taannoin ihanaiselta Kylpevältä kirahvilta rosmariini palashamppoon.

Kiinnostus tälläisiin pitkäkestoisempiin ja vähemmän pakkausjätettä tuottaviin tuotteisiin on kasvanut viimeaikoina. Nestesaippuan ja shamppoon kotiinkantaminen tuntuu tyhmältä, koska niissähän on aikasta paljon vettä.
Kuten vaikka tuossa Erittäin Hienossa Suomalaisessa shamppoossa, jonka sisältö on tälläinen. Siinä siis on painosta eniten vettä. Jeejee.

Ainesosat:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Decyl Glucoside, Glycol Distearate, Cocamide MEA, Sodium Chloride, PEG-4 Rapeseedamide, Parfum, Citric Acid, DMDM Hydantoin, Laureth-10, Bentzyl Alcohol, Hydroxycitronellal, Citronellol.
Pullon koko 300 ml, pH 6.0

Palashamppoo <3 hapanhuuhde

Nyt olen käyttänyt tuota palahsamppoota parisen viikkoa ja tykkään!
Isimieskin siirtyi nesteshamppoon loputtua mukisematta palashamppooseen. Muksulle on vielä purkissa reilusti jäljellä omaa shamputta ja pesujuttuja, joten käyttäköön ne loppuun.

Palashamppoolla saattaa joutua aluksi vaahdottamaan parikin kertaa, mutta itelle on riittänyt yksikin kerta. Hiukset tuntuu pesun jälkeen vähän lähmäisiltä ja karheilta. Aluksi laitoin hoitoainetta perään, mutta muutama päivä sitten kaupasta tarttui mukaan omenaviinietikka. Blogimaailmassa (missäs muuallakaan ;)) oli palashamppoon yhteydessä kehotettu käyttämään hapanhuuhdetta (etikka, sitruunahappo) ja voi juku se toimii SE TOIMII!
Eikä se etikan haju jää hiuksiin kun huuhtaisee hiukset vielä huuhteen jälkeen. Halutessa voi tuoksuttaaa huuhteen vaikka jollain eteerisellä öljyllä :)

Homma toimii siis niin, että pesun jälkeen korkillinen tai pari etikkaa astitaan/pulloon ja puolisen litraa vettä perään. Se sitten pikkuhiljaa valutellaan kurtreille ja sileää tulee! :) Hapan sulkee emäksisen shamppoon avaamat hiussuonet ja sen sileyden huomaa tosiaan jo huuhteen jälkeen hiuksia sukiessa. Mie tykkään tästä yhdistelmätä.

Vaikka ei maailmanparantajaksi itseään tunnista (en miekää) ni kannattaa kokeilla! Epäilisin palasaippuoinnin pitkällä tähtäimellä käyvän halvemmaksikin, kun kuluva hitaammin.
Oikea säilytys on tärkeä. Eli ritilän tai vastaavan päällä, että vesi pääsee valumaan pois. Näin saippuapala ei jää lillumaan veteen ja on miellyttävämpi (ja hygieenisempi) käyttää :)

Saippuakukan blogista voi käydä lukemassa hänen kokemuksiaan palashamppoosta, joka kerkes julkaisemaan asiasta postauksen ennen miuta! :) Aikas paljon yhteneväisyyksiä jutuissa, mutta eipähän näistä asioista perusjuttuja kovin paljon eritavalla voi kertoa :)

Nyt tuli pakottava tarve lisätä tähän loppuun vielä joku kuva. Harvinaisen paljon tekstiä miulta. Huhhuh. Toivottavasti jaksoitte lukea.

Palashamppoo keskellä ennen käyttöönottoa :)
Sen verran parissa viikossa näkyy kuluneen, että kulmat on pyöristyneet!
 

4 kommenttia:

  1. Minä olen pessyt hiukseni omatekemilläni saippuoilla siitä lähtien kun ensimmäinen erä tuli valmiiksi. Hiukset tuntuvat paremmilta kuin kaupan shampoon jälkeen, vähän karkeammilta. Hoitoainetta olen käyttänyt ihan satunnaisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ihan normisaippualla, eikä vartavasten shamppoopalalla? :)
      Taidampa seuraavalla suihkuttelukerralla sutasta jotain muuta saippuaa kutreihin!

      Poista
  2. Kyllä jaksoin lukea. =) Itse tehty voittaa kyllä kaupan tuotteet mennen tullen. Ja takuulla tietää mitä sisältää ja saa.

    VastaaPoista
  3. Sepä just, tietää mitä saa kun itse tekee :)

    VastaaPoista